Retkellä

25 elokuuta Katsuja 0 Comments

Viikko sitten viikonloppuna lähdettiin käymään fatbikeilla Tampereen ja Lempäälän rajamailla, Kirskaanniemessä. Taitaa se ihan virallisesti kuulua Lempäälän kuntaan. Kirskaanniemessä on laavu ja se sijaitsee Höytämönjärven rannalla. Matkaa sinne tuli 15 kilometriä eksymisten kera. Yksi työkaveri kehui paikkaa kauniiksi ja suosituksi. Ei vain tullut puhetta, että sinne on vähän hankala mennä pyörällä. No, päästiin kuitenkin perille, pyörät talluttaen.


Perillä oli porukkaa enemmänkin, mutta sopu sijaa antaa myös luonnon helmassa. Makkarat kärvistyi savussa syömäkelpoiseksi, sillä puuhalot olivat aika kosteita.




Maisemat on todella kauniit ja meillä vierähti muutama tunti todella nopeasti. Vettä oli ihan liian vähän mukana, mutta onneksi mukana oli pillimäinen vedenpuhdistin, joten loppuajasta hörpittiin järvivettä. Ei se ihan yhtä hyvää ole kuin hanavesi, mutta kelpasi juoda. Tietääkseni tuollaisella vedenpuhdistimella voi juoda aikamoisesta rapakosta, jos vain uskaltaa.




Mukava ja lämmin päivä oli retkeillä ja pyöräillä. Toiset taisivat maata rannalla aurinkoa ottaen, mutta kyllä matkailu avartaa enemmän, myös lähiseudulla. Ei siis tarvitse lähteä kotoa kauas hakemaan uusia elämyksiä! Kotimatkalla kerättiin iso pussillinen metsävadelmia tien varresta ja hurjasteltiin kotiin Hervannan kautta. 

Onko vinkkejä Pirkanmaan laavuista, jonne pääsisi pyörällä?

0 kommenttia :

Kommentit piristävät, kiitos :)